felip esteva. Natura viva- natura morta
felip esteva. Natura viva- natura morta

animals marins rars I

En aquestes dues pàgines teniu una bona col·lecció de peixos i alguns mol·luscs que ben segur no trobareu a les peixateries. Podem dir que son peixos rars, alguns amb aspectes terrorífics. Tots ells provinents  i capturats amb la pesca d’arrossegament a una profunditat que moltes vegades s’apropa als 1000 metres. També ni hi ha alguns capturats a manco profunditat però que així i tot no deixen de ser espècies rares. Amb el temps aniré afegint noves espècies. A cada fotografia hi ha el nom científic de l’espècie i si en tenen també inclouré el nom comú.

els mes rars

chauliodus sloani, peix víbora

El peix ¨víbora¨ pot arribar a viure entre els 4000 i els 4700 metres de profunditat. L'exemplar de la fotografia està capturat a uns 1000 metres. Solen pujar a menjar. El seu aspecte és realment terrorífic amb aquest barram que impressiona. Els mascles poden arribar a mesurar 35 cm i tenen una filera de botons luminiscents que serveixen per atreure les seves preses.

carapus acus, pixota de llanguet

La pixota de llanguet és un peix que també podem considerar rar, ja pel seu aspecte gairebé transparent, ja per la seva forma de vida; viu dintre els intestins dels pardals de moro, dels qual surt durant la nit per a menjar. No és un peix de gran profunditat, sol viure entre 1 i 150 metres, no obstant a vegades baixa a més fondària. El de la fotografia està pescat entre 50-60 metres i de nit

chimaera monstrosa ¨quimera¨

La “quimera” és un peix que pel seus aspecte també és rar encara que els pescadors el tenen ben vist. Viu entre 300 i 500 metres encara que se’l hagi capturat a més de 1500 metres. Viu molts anys, entre 26-30 anys, el que per un peix de la seva mida és molt. Te una espina dorsal tòxica que pot produir forts dolors locals. Contant el filament caudal pot arribar a mesurar fins a 1 m.

els mes rars

Histioteuthis bonellii

Aquest és un mol·lusc cefalòpode bastant rar i fei, no se li coneix nom popular. Pot viure entre els 500-1000 metres encara que se’l ha capturat a 2000 m. Com a curiositat  es pot dir que te l’ull dret de mida normal, rodó, blau i enfonsat; mentre que l’ull esquerre te al manco dues vegades el diàmetre de l’ull dret

Hexanchus griseus, tauró dorment

Aquest és un tauró rar, en perill d’extinció i no perillós. Tot just a evolucionat dels seus ancestres del període jurasic fa 190 milions d’anys. Viu a profunditats properes als 2000 metres, encara que a determinades èpoques del any ascendeix durant la nit fins ambients litorals. Sovint sen pesca algun amb les xarxes d’arrossegament però no es comercialitza ja que no és de carn molt bona.

Hoplostethus mediterraneus mediterraneus, "rellotge"

És un peix de mida petita, comestible poc apreciat. Aquí és rar perquè no es comercialitza. Capturat amb la pesca d’arrossegament entre els 500-1000 metres. Fou descrit per primera vegada al mediterrani , d’aquí el seus llinatges, encara que viu a tots els oceans i mars del mon.

Actualitat

Nom: Felip Esteva Castro
Ciutat: Cala Rajada


La natura és la meva gran passió;

la cuina la meva professió;

la cerca i recerca la meva afició.

Fruit d'aquestes curolles neix la creativitat de la que vos deix una bona petjada en aquestes pàgines

 

Pàgina Web
 En aquesta pàgina web podreu veure el que faig i el que m'agradaria fer. El que m'agrada i el que no. Un poquet de tot, curolles i sentiments.

Jo a les xarxes

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Felip Esteva Castro